Aankondiging: Philips lanceert SmartSleep, voor een betere diepe slaap dankzij Artificial Intelligence

Aug 30, 2018
Philips lanceert gepersonaliseerde oplossingen voor persoonlijke gezondheid op IFA 2018 in Berlijn

Bijna 40 procent van de mensen tussen de 25 - 54 jaar oud haalt minder dan de aanbevolen zeven uur slaap per nacht, waardoor ze naar verluidt de volgende dag minder alert zijn[2]. Onderzoek [3] toont aan dat diepe slaap of slow wave sleep, een belangrijke rol speelt bij het herstellen van de hersenen om meer alert en gefocust te zijn, en dat mensen die een meer kwaliteitsvolle diepe slaap kennen, overdag alerter zijn en een hoger energiepeil vertonen.

De nieuwe SmartSleep-oplossing van Philips is uniek ontworpen voor mensen die niet voldoende slaap krijgen als gevolg van hun levensstijl. In tegenstelling tot slaaptrackers, die enkel het slaappatroon van de gebruiker volgen, zorgt SmartSleep op actieve wijze voor een meer diepgaande en langere diepe slaap. Dankzij twee kleine sensoren en geavanceerde algoritmes zorgt de SmartSleep voor een nauwkeurige identificatie van de slaapfases van een persoon door de nacht heen. Wanneer periodes van diepe slaap worden gedetecteerd, zorgt een klinisch bewezen technologie voor een realtime stimulans met behulp van geluidstonen op maat.

Een bijbehorende app houdt een logboek bij van de verbetering van de slaap na verloop van tijd en biedt tips en advies om de best mogelijke slaap te creëren. SmartSleep maakt gebruik van de meer dan 2,8 miljard nachten met slaapgegevens die Philips de afgelopen tien jaar heeft verzameld. Philips heeft nauw samengewerkt met een Sleep Medical Advisory Board samengesteld uit wereldberoemde slaapartsen, wetenschappers en medisch specialisten, die een cruciale rol hebben gespeeld in de end-to-end innovatie van SmartSleep. De doeltreffendheid werd getest in een willekeurig, zogenaamd double-blind klinisch onderzoek dat een toename van de hoeveelheid diepe slaap van mensen aantoonde. Ze scoorden ook aanzienlijk beter tijdens geheugentests en tests op motorische vaardigheden.

SmartSleep is nog niet in Nederland verkrijgbaar.

Kijk regelmatig op deze webpage om te checken wanneer de Nederlandse marktintroductie plaats zal vinden. 

SmartSleep is al wel verkrijgbaar in de VS en heel binnenkort in Duitsland.

Klik op het logo om de op de Internationale Funkausstellung 2018 (IFA, 31 augustus 31 - 5 september, Berlijn, Duitsland) door Philips aangekondigde reeks intelligente oplossingen, die zich aanpassen op persoonlijke needs, waarmee mensen hun gezondheid en welzijn dagelijks kunnen verbeteren, te bekijken.