Embrace the next move
Minstens even uitdagend en
strategisch als traditioneel schaken.

Ontworpen als een expressie van vrede, vriendschap en samenwerking, is Paco Ŝako een bedachtzaam spel met een innovatieve en levendige speelwijze.
Ontdek nieuwe strategieën, bijzondere openingen en interessante patronen.


Ontdek & leer spelen

VIER UITDAGENDE SPELREGELS

Creëer een eenheid

Creëer een eenheid door een van jouw stukken te verenigen met een stuk van de andere speler. Degene die met de koning van de andere partij een eenheid vormt, heeft gewonnen!

Een eenheid bewegen

Met een eenheid kan door beide spelers doorgespeeld worden. Wel mag je de eenheid alleen bewegen volgens de regels van jouw stuk in die eenheid.

Het vrijspelen

Je kunt een eigen stuk een eenheid inspelen en daarmee een ander eigen stuk uit die eenheid los spelen. Vervolgens mag je in dezelfde beurt met het losgekomen stuk verder spelen.

De schakeling

De schakeling, een van de meest interessante spelregels van Paco Ŝako, vindt in één beurt plaats door meerdere eenheden en stukken vrij te spelen. Dit resulteert in onverwachte wendingen en dynamische patronen binnen het spel.

Paco Ŝako spelregels

Het concept is fundamenteel voor Paco Ŝako, maar als schaakliefhebbers wilden we een speelwijze ontwikkelen die minstens even uitdagend en strategisch is als traditioneel schaken. Wij geloven dat Paco Ŝako hierin is geslaagd en daarmee het concept heeft versterkt. Bekijk de volledige video voor uitleg en ontdek meer over Paco Ŝako!